Стево Пендаровски изрползва срещу българската държава език на омразата, алармира ВМРО

...
Стево Пендаровски изрползва срещу българската държава език на омразата, алармира ВМРО
Коментари Харесай

ВМРО алармира: Пендаровски използва език на омразата по адрес на България

Стево Пендаровски изрползва срещу българската страна език на омразата, сигнализира Вътрешна македонска революционна организация в позиция, изпратена до медиите.

В изявление Пендаровски декларира: " Дай Боже не на следващия ден, през днешния ден да впишем македонците в българската конституция - наше малцинство, което с десетилетия е измъчвано, най-малко 70-80 години, минали са през страшни мъчения и голготи… "

Министерството на външните работи незабавно да извика за пояснение посланика на Република Северна Македония, упорства в позицията си Вътрешна македонска революционна организация.

" Казаното от македонския президент съставлява прям език на омразата за оклеветяване на България. Не може за предизборни партийни цели който и да било македонски политик да си разрешава сходни изказвания “, безапелационни са " войводите ".

" Нещо повече, на господин Пендаровски би трябвало да му е изцяло ясно, че България е еднонационална страна и няма национални малцинства. Чрез казаните думи той непосредствено оспорва подписания на 1 август 2017 година Договор за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Северна Македония ".
Вчера българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати публично писмо до министър-председателя Николай Денков и зам. министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел с искане за пояснения от страна на посланика на Република Северна Македония в България.

Вътрешна македонска революционна организация упорства министърът на външните работи госпожа Мария Габриел също по този начин да употребява всички нужни принадлежности, според интернационалното право, с цел да даде безапелационен отпор на сходни погрешни изказвания, които петнят България. „ Призоваваме също по този начин българският външен министър да изиска отговор от РСМ за подхванатите дейности по всички случаи на тормоз и набези над македонски жители с българско съзнание, като палежа на българския културен клуб в Битоля и нападението над Християн Пендиков в Охрид ", приключва позицията на Вътрешна македонска революционна организация, представена от през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР